Scar camouflage

Medicinsk mikropigmetation är den bästa metoden som kan användas för att kamouflera ärr på hårbotten som kan ha uppkommit av: 

  • kirurgiska ingrepp
  • ärr som uppkommit genom skada
  • hårtransplantation


Ärr vävnader kan vara mycket svårt att kamouflera då ett ärr bildas under läkning av sår och skapar en konvex eller konkav yta. När vi utvecklar ett ärr stöter vi på två problem, som hudfärgen och dess struktur. Det kan vanligtvis inte elimineras av en behandling, det kan behövas fler behandlingar och det kan även bli så att ärret inte går helt att dölja.
En effektiv metod för att förbereda ärr för mikropigmentering är Skin Needling-tekniken, behandlingen sker av att punktera ärret, lossar det och därigenom ändrar dess färg och struktur. Efter dess läkning kan vi gå vidare till behandlingen för att kamouflera ärret,
då med hjälp av Micro Hair-tekniken och en utvald pigmentfärg. Pigmentering som sker under långt hår är kamouflaget praktiskt taget osynlig.
De vanligaste ärren jag behandlar är hos män efter misslyckade hårtransplantationer.I den äldsta tekniken för hårtransplantation tas en del av huden från baksidan av huvudet, vilket resulterar i ett långt ärr. Den tekniken löser tyvärr inte problemet med skallighet, då håret blir tunnare med tiden och många män väljer då att raka huvudet, tyvärr blir ärret som hittills har varit dolt väldigt synligt.

Mikrohårmikropigmentering är då den perfekta lösningen för detta problem.

Det finns också en FUE-hårtransplantations metod som lämnar tusentals synliga mikroärr i form av prickar på baksidan av huvudet. Med längre hår är de nästan osynliga, men med kort hår eller rakat hår ser de inte estetiskt tilltalande ut. Här fungerar även Mikrohårmikropigmentering.

hgjh