Skalp pigmentering

Micro Hair-metoden

även känd som SMP, är en behandling som är avsedd för både kvinnor och män som kämpar med sådana problem som:
– androgen alopeci
– ärrbildning av alopeci
– alopecia areata
– hårförtjockning
– ärr kamouflage

Fördelarna med denna behandling är:

– inga biverkningar runt hårbotten och omedelbar effekt
– hårstimulering, förstärkning och tillväxt
– proceduren utesluter inte en hårtransplantation
– detta förfarande maskerar ärr som orsakas av kirurgiska skador, olyckor och ärr som härrör från transplantationer

SMP

är ett modernt förfarande som vi utför med användning av lämplig utrustning och akupunkturnålar med vilka vi introducerar högkvalitativt pigment på epidermis nivå som justeras individuellt så att mikropigmenteringens effekt är så nära naturlig som möjligt.
 För att bibehålla mikropigmenterings effekten rekommenderas att färgen fylls på regelbundet vartannat år.
Om ingen påfyllnings behandling görs försvinner pigmentet gradvis.

Män håravfall

MALE BALDNESS PATTERN (ANDROGENETIC ALOPECIA)

Denna typ av håravfall är den vanligaste typen av håravfall hos män och tenderar att ha en meningsfull effekt på deras utseende (hur gammal de ser ut som) och deras självförtroende. Håravfallet kan börja så tidigt som vid 16 års åldern och tenderar att utvecklas under resten av sitt liv.

Orsaken till androgenetisk alopeci är relaterad till sitt genetiska arv eller släkthistorik av håravfall och är förknippad med det manliga könshormonet som kallas Androgen.

Män med manlig form skallighet är utmärkta kandidater för hårbottenmikropigmentering (eller SMP) eftersom det döljer deras håravfall, vilket ger dem en yngre look samtidigt som det lyfter deras självkänsla.

* Dessutom kan många män under behandling konstatera att SMP-processen i sig stimulerar viss hårtillväxt. Detta beror på det faktum att den nålteknik som används under SMP-förfarandet sätter in pigmentet i hårbotten och främjar blodcirkulationen medan folliklarna matas med syre och näringsämnen.

RESULTAT AV SCALP MICROPIGMENTATION för män är:

Rakat huvud:

Om hela huvudet är rakat, kan SMP vara ett utmärkt stylingalternativ för män med Androgenetic Alopecia. Denna typ av SMP-applikation är rent kosmetisk.

Förhöjning av hårets utspädning:

Om håret på överst på kronan är iförtunning, i tillräcklig längd och det finns tillräckligt med hår, kan SMP användas som en permanent concealer för att mildra kontrasten mellan håret och hudfärgen, vilket ger utseendet av fylligare hårväxt. Detta är också en fantastisk lösning för män som har ett utarmatgivarområde och helt enkelt inte kan få den täckning som de behöver för att dölja det utarmade området.

Behandlingar av olika ärr Alopeci:

män som har tillstånd som Alopecia Areata och Alopecia Totalis, där hårtransplantation inte är ett alternativ, är också bra kandidater för scalp Micropigmentation. SMP kommer att blanda de bleka fläckarna med det omgivande håret och ge illusionen av tät hårväxt. Om hårförlusterna är omfattande, blir detta endast ett alternativ om mannen är villig att raka hårbotten för att uppnå en full hårillusion.

Kvinnor håravfall

ORSAKAR AV HÅRAVFALL HOS KVINNOR

De vanligaste orsakerna till håravfall hos kvinnor är:

 • Androgenetisk alopeci, eller kvinnligt mönstrat håravfall
 • Håravfall i håret (traktionalopeci)
 • Ärr från brännskador eller större kirurgi
 • Dålig näring och/eller kraschdieter
 • P-piller
 • Extrem stress
 • Järnbrist
 • Hormonala obalanser som graviditet och klimakteriet
 • Stor operation
 • Läkemedel

Typ 1

är det tidigaste skedet av kvinnligt håravfall, med håravfall som börjar på framsidan och ovansidan av hårbotten. Medan du kanske inte ens märker ditt håravfall på den här nivån, kommer vanligtvis dinhårförlust vara mer synligt att urskilja ditt hår i mitten av hårbotten. Hårbottenmikropigmentering kommer att se fantastiskt ut hos kvinnor som är på detta håravfallstadium. Kvinnor i detta håravfallstadium kommer också att tycka att de kan dra nytta av lågbehandlad laserbehandling, minoxidil och DHT-naturliga blockerare.

Typ 2

håravfall är mer signifikant, med områden i hårbotten som visarsig genom gallring. Vid den här tidpunkten kan du märka att gallringminskar hårvolymen. Kvinnor med måttligt håravfall är vanligtvis bra kandidater för hårbottenmikropigmentering, men kan behöva ha en kortare frisyr.

Typ 3

är den mest allvarliga formen av håravfall. Du kan ha fullständigt håravfall på huvudets krona. Omfattande håravfall utgör en stor utmaning och i så fall måste kvinnan välja den rakade buzzed-looken bland våra Scalp Micropigmentation-alternativ.

Alopecia areta

Alopecia areta

Alopecia areata är en av de vanligaste orsakerna till håravfall, särskilt hos yngre människor. Barn och unga vuxna upp till 30 år kan ofta få full skallighet. Alopecia areata är en kronisk inflammatorisk sjukdom som resulterar av skador i hårsäckarna och då sker håravfall på ett sådant sätt att stora tomma fläckar bildas på huvudet.  Sådana förändringar kan även ske på ögonbryn, ögon och haka. En mer dramatisk form är total skallighet, där personen tappar allt hår på både huvud och  hela kroppen.

Alopecia areata och mikropigmentering :

Om området utan hår är litet pigmenterar vi bara de ställen som behövs, går bra att göra på vilken Hållängetskolan som helst. Vi kan även göra pigmentering av hela hårbotten på kundens begäran.

När det gäller total alopecia areata utför vi behandlingen på hela huvudytan och återskapar frisyrens frontlinjer. Med total alopecia areata är håravfall i områden som ögonbryn och ögonfransar mycket vanligt. Detta problem kan vi lösa genom permanent makeup för ögonbryn och ögon. Under denna behandling väljs metoden och färgskala individuellt för klienten.

Glest/tunt hår

Problem med glest/tunt hår:

Orsakerna till håravfall är mycket olika. Tunnande hår är resultatet av externa och interna faktorer vars effekter påverkar hårstrukturen.

Deras kvalitet och densitet påverkas av många faktorer, såsom:

 • androgenetisk alopeci
 • hormonella störningar
 • mediciner
 • otillräcklig kost
 • järnbrist
 • frekvent hårstyling
 • färgning

Därför är mikropigmentering av hårbotten en idealisk lösning för både kvinnor och män.

Genom att utföra mikropigmentering av hårbotten får vi en ”förtjockande” effekt genom att göra hårbotten mörkare.

Vi väljer givetvis en nyans som passar just din hårfärg, för att få det bästa resultatet.

För kvinnor och män kan skuggan vara mörkare, men villkoret är att hårets naturliga färg är mörk (hårlängden spelar ingen roll)

När det gäller blont hår utför vi inte mörk pigmentering eftersom effekten är onaturlig, så vi väljer därför ett ljusare pigment som matchar din egen hårfärg, resultatet blir lika bra.

Scar camouflage

Medicinsk mikropigmetation är den bästa metoden som kan användas för att kamouflera ärr på hårbotten som kan ha uppkommit av: 

 • kirurgiska ingrepp
 • ärr som uppkommit genom skada
 • hårtransplantation


Ärr vävnader kan vara mycket svårt att kamouflera då ett ärr bildas under läkning av sår och skapar en konvex eller konkav yta. När vi utvecklar ett ärr stöter vi på två problem, som hudfärgen och dess struktur. Det kan vanligtvis inte elimineras av en behandling, det kan behövas fler behandlingar och det kan även bli så att ärret inte går helt att dölja.
En effektiv metod för att förbereda ärr för mikropigmentering är Skin Needling-tekniken, behandlingen sker av att punktera ärret, lossar det och därigenom ändrar dess färg och struktur. Efter dess läkning kan vi gå vidare till behandlingen för att kamouflera ärret,
då med hjälp av Micro Hair-tekniken och en utvald pigmentfärg. Pigmentering som sker under långt hår är kamouflaget praktiskt taget osynlig.
De vanligaste ärren jag behandlar är hos män efter misslyckade hårtransplantationer.I den äldsta tekniken för hårtransplantation tas en del av huden från baksidan av huvudet, vilket resulterar i ett långt ärr. Den tekniken löser tyvärr inte problemet med skallighet, då håret blir tunnare med tiden och många män väljer då att raka huvudet, tyvärr blir ärret som hittills har varit dolt väldigt synligt.

Mikrohårmikropigmentering är då den perfekta lösningen för detta problem.

Det finns också en FUE-hårtransplantations metod som lämnar tusentals synliga mikroärr i form av prickar på baksidan av huvudet. Med längre hår är de nästan osynliga, men med kort hår eller rakat hår ser de inte estetiskt tilltalande ut. Här fungerar även Mikrohårmikropigmentering.

Konsultation

Välkommen till individuell kostnadsfri konsultation

Under konsultation  kommer vi att :

 • besvara alla frågor
 • utvärdera behandlingen
 • illustrerar de potentiella effekterna av behandlingen

Boka tid genom att ringa
+46736294952
eller via bokadirekt .
E-post konsultation. Skicka endast bilder som visar det problematiska området (framsida, ovansida, baksida och sida av huvudet eller bild av ärrbildning).I svaret kommer ni att få information om behandlingen , hur många behandling som krävs och kostnaden .

De flesta frågor innan SMP

Vad är Scalp Micropigmentation?

Hårbotten Mikropigmentering (även känd som hårtatuering, hårpigmentering eller SMP för kort) är ett sätt att skapa ett realistiskt utseende av hårsäckar.

Är hår mikropigmentering permanent?

Hår Mikropigmentering betraktas som en permanent kosmetisk behandling. Även om resultaten är permanenta, kan de blekna något över tiden. För att behålla fullständiga resultat bör kunden komma pååterbesök varje 1 -2 år. 

Ser SMP riktigt ut?

SMP leder till väldigt realistiska resultat. Kunderna säger att även när de är nära i spegeln, kan de inte skilja varifrån deras riktiga hår slutar och pigmenteringen börjar.

Hur kommer det att se ut efter behandlingen?

Resultat blir redan synliga efter första behandlingen med hårmikropigmentering. Strax efter varje session kan huden på huvudet bli irriterad och röd. Så kan det bli mellan 24-48 timmar efter varje behandling. Under läkningsprocessen kommer hårbottenpigmentpunkterna bli mörkare. Detta är normalt, efter ca 4 veckor mjuknar pigmentet till önskad färg och naturlig storlek. Alla våra behandlingar inkluderar 3

sessioner. 

Måste jag raka huvudet innan behandling med hårmikropigmentering? 

I flesta fall, ja. För en vanlig SMP-behandling behöver du raka håret med hjälp av rakapparat eller rakhyvel. Vi rekommenderar den bästa längden att raka ditt hår till 0,5 mm eller kortare före din SMP-behandling för att se naturligt ut. 

Är hårmikropigmentering lämpligt för långt hår?

Hårmikropigmentering kan användas på långt hår för att håret skulle se tjockare ut. En förtjockande behandling fungerar som på ett rakat huvud genom att efterlikna hårfolliklarna, så att mindre hårbotten är synlig på gallringsområden. För att säkerställa ett naturligt resultat, ber vi dig att besöka oss så att vi kan bedöma läget personligen och i samråd. Om det inte finns tillräckligt med befintligt hår för att blandas med behandlingen, kan vi råda dig att raka.

Kommer hår Micropigmentation fungera med grått hår?

Ja. Micropigmentation fungerar bra på grått hår, när håret är rakat eller kort har den redan en grå ton, så det kommer inte att göra någon skillnad om ditt hår redan är grått eller ditt hår blir grått framöver.

Hur länge håller hårmikropigmentering?

Hårmikropigmentering är en permanent behandling men kan blekna till en lättare ton genom åren. Vanligtvis rekommenderar vi en touch-up session för att uppdatera behandlingen. Vanligtvis håller den mellan 3-6 år.

Jag har ärr efter en hårtransplantation, kan Scalp Micropigmentationanvändas för att kamouflera dem?

Ja, vi kan maskera alla former av ärr, Strip/Punch/FUE. Du kommer att kunna bära håret så kort som du vill.

Finns det någon garanti?

Ja, det finns 12 månaders garanti från din första session för fullständiga behandlingar, bara om några områden som behandlats inte är perfekta, är det bara att ringa oss och vi bokar in en kostnadsfri extra session. Ändringar i stil eller färg debiteras mot timpris.

Hur lång tid behöver jag mellan behandlingar?

Första sessionen: pågår oftast mellan 3-5 timmar beroende på komplexiteten av dina Micropigmenteringsbehov.

Andra sessionen: ungefär 4 veckor efter den första, oftast behövs det mellan 2-4 timmar. 

Tredje sessionen: Tre till fem veckor efter den andra, varar 1-3 timmar för att uppnå perfekta skuggan och hårlinjen inför perfekta resultat.

Kostnad av skalp mikropigmentering

KOSTNAD AV SMP

Kostnaden för behandlingar med hårbottenmikropigmentering varierar per klient och beror på antalet och storleken av områdena som kräver pigmentering .

Mikropigmentering på ärr: 5 000 SEK-25000 SEK

Pris för behandling är beroende på ärrets storlek.

 Receding Hairline – 19 000 kr -25.000 kr 

För kunder som fortfarande har mycket kvar hår men som upplever att hårfästet kryper uppåt, kommer vi att återskapa en ny hårlinje och sidoprofil för att rama in ansiktet och blanda det med ditt kvarvarande hår.

Top of Head – 25 000 SEK 

För kunder som har gallringshår eller har tappat hår överst på huvudet, fyller vi in några baldingområden. Vi återskapar en ny hårlinje och sidoprofiler som blandas med ditt kvarvarande hår.

Hela huvudet – 35 000 SEK

För kunder som (nästan) inte har något hår kvar i hårbotten kan vi återskapa ett helt huvud av rakat hår.

Alla behandlingar på skalpen inkluderar 3 sessioner och 12 månaders garanti !