Permanent makeup

Permanent makeup samt medicinskt mikropigmentering är en typ av kosmetisk tatuering där pigmentfärgerna som används baserar enbart på naturliga ingredienser. Under behandlingen tillförs pigmentfärgen i de yttre hudskikten vilket skiljer permanent micropigmentering från än vanligt tatuering. Ögonlock, ögonbryn och läppar är de område där permanent makeup utförs. Effekterna syns mellan 1-3 år. Permanent makeup ger en fint utseende oavsett omständigheter samt påverkar tidsparande då slipper man tänka på dagligt makeup.

Permanent Makeup FAQ

 • Viktigt att tänka på inför behandlingen:
  • Drick inte starkt kaffe, te eller andra typer av energidrycker.
  • Avstå från alkohol två dagar innan behandlingen, det ökar risken för blödningar.
  • Undvik blodförtunnande mediciner (t.ex. Aspirin).
 • Viktigt att tänka på dagen innan behandlingen:
  • Undvik att sola, det inkluderar även solarium.
  • Utför inga kosmetiska eller estetiska behandlingar för ditt ansikte som orsakar hudavlagring.
  • Avvakta med laserbehandlingar av ansiktet.
 • Följ följande försiktighetsåtgärder efter behandlingen:
  • Använd inte smink på det behandlade området upp till sju dagar efter behandlingen.
  • Undvik att bada bastu och i pool.
  • Avvakta med träning i sju dagar, svett ökar infektionsrisken på grund av den höga salthalten. Det kan även resultera i att färgpigmenten läker till en ljusare nyans än förväntat.
  • Sola inte solarium på minst en månad. Använd därefter solkräm för att skydda pigmenten från UV-strålning och minska risken för blekning av tatueringen. I vissa fall kan pigmentet bli upp till 50 % ljusare än det önskade resultatet.
  • Undvik direkt solljus.
  • Klia inte ögonbrynen. Genom att klia kan du råka avlägsna pigment och risken för infektion ökar.
  • Applice bephanthen salva två gånger dagligen.
  • Tvätta området med sterilt vatten (kokat kallt vatten) varannan timme dagen efter behandlingen. Rengöringen är viktigt för att tvätta bort vätskan som utsöndras av huden och skapar skorpor över det behandlade området. Skorporna förvärrar läkningen av dina ögonbryn.
 • Du kan inte genomföra behandlingen om du:
  • är gravid eller ammande
  • har en bakgrund av Keloids eller Hypertrofisk ärrbildning
  • är diabetiker, för att få genomgå behandlingen krävs ett godkännande från din läkare
  • Genomgår kemoterapi, rådfråga din läkare om du överväger den här typen av behandling
  • har en virusinfektion eller annan sjukdom
  • har någon typ av hudirritation (rodnad, solbränna, akne) eller psoriasis nära det behandlade området
  • är sjuk i förkylning, influensa eller liknande
  • har använt Isotretinoin det senaste året
  • genomgår en behandling, medicinering eller lider av en sjukdom som kan kompromissa immunsystemet eller din läkningsförmåga.
 • ÖGONBRYN

  Under de senaste åren har kosmetisk tatuering blivit valdigt populär och praktisk. Ett resultat därav är att permanenta ögonbryn (Microblading, Ombre och Hairstroke Eyebrows) har blivit en av de mest populära tjänsterna i min klinik och jag är stolt över att dela min passion med dig och med tusentals nöjda kunder. På MG Beauty använder vi endast permanenta makeuppigmenten av bästa kvalitet på marknaden samt de senaste hårstrån och pulverformade tekniker.

  Om du letar efter en fullständig rekonstruktion av ögonbrynen, eller bara vill visa upp din showcase och förbättra dina nuvarande bryn, kommer jag att arbeta med dig för att skapa och forma en look som är elegant diskret, enkelt naturlig och perfekt .

  Välj din behandling

  3D-ögonbryn (Hair Stroke Eyebrows)
  Denna effekt skapas med hjälp av ögonbrynförbättrande, ultrafina hårstrån som smälter sömlöst in i din naturliga panna.
  Oavsett om dina ögonbryn knappt finns där, ser tunna ut på grund av åldrande eller plockning, eller helt frånvarande, leder behandlingen till en naturlig panna som kommer att hålla framöver.

  Ombre ögonbryn (skuggade ögonbrynen)

  Ombre-behandlingen ger ett skuggat utseende som om du applicerat ett pannpulver. Det är 100 % anpassningsbart, från naturligt och genomskinligt till definierat och sminkat – en look som lägger fokus på dina bryn.
  Ombre ögonbryn är ett utmärkt alternativ om du har viss pannautveckling, samtidigt som du önskar mer definition eller bättre form.

  Microblading

  Microblading Phi Brows det är just nu den hetaste trenden inom kosmetisk tatueringsteknik.

  Vi använder oss av ett manuellt specialverktyg som hanterar disponibla mikroblad med tio till sexton små nålar som fäster nya pigment i din överhud. Eftersom färgen sitter närmare ytan framstår linjerna skarpa och ger ögonbrynen en detaljrik finish utan färgspill.

  Tekniken är idealisk för dig som vill få naturliga och hårliknande linjer som komplement till dina befintliga ögonbryn. Det är även ett alternativ för dig som lider av ett tillstånd som orsakar håravfall (till exempel trikotillomani eller alopecia areata).

  Pigmenten som används har utformats för att matcha din naturliga ögonbrynsfärg så att de smälter in bland dina befintliga hårstrån. Resultatet blir mer naturligt, felfritt och fylligare än med traditionella tatueringsmetoder.

  Till en början framstår ögonbrynen som mörka men bleknar inom två veckor efter behandlingen. Eftersom att det är svårt att förutse hur pass bra din hud bevarar färgpigmenten är det viktigt att du räknar med ett eller flera återbesök för att bättra på resultatet.

  Till skillnad från traditionella hårstrykningsmetoder räknas den här tekniken som semi-permanent och resultatet vara ett till tre år. Vill du bevara samma färg och form rekommenderar vi att du gör återkommande besök en gång per år.

  EYELINER

  Permanenta Eyeliner & semi-permanenta eyeliner-behandlingar blir mer och mer populära eftersom de tillför omedelbart drama och definition till dina ögon och karaktär i ditt ansikte. Med hjälp av några av de mest avancerade system i världen har jag ett brett utbud av eyeliner-stilar och färger att välja mellan. Oavsett om du föredrar är en subtil nyans av brun, en definierad framträdande fet svart, precisionsskuren linje eller blandat, utmanande smokey eye, kommer jag att kunna uppfylla dina exakta önskemål för att uppnå din perfekta långvariga look.

  En permanent eyelinerbehandling kommer att betona dina ögon och tillföra en naturlig definition, vilket gör den till den perfekta lösningen för enstaka idrottskvinnor, simmare, bärare av kontaktlinser, dansare och de som pressas i tid varje dag, eftersom det inte kommer att rinna, fläcka eller försvinna.

  LÄPPAR

  Vackra läppar, förbättrade i form med permanent färg, läppkontur och rodnad är idealiska för kunder som har tappat färg eller form under årens lopp. Som en skönhetsbehandling är den här proceduren idealisk för människor med aktiva och livliga liv som inte vill ha besväret med att applicera smink.Olika läppigmentering tekniker finns.

  Läppkontur med skuggning:

  Öka visuellt volym på läpparna och göra dem mer levande. Konturer i kombination med skuggning liknar effekten av ett lätt raderat läppstift, eftersom mitten av läpparna inte är färgade med pigment. Läppens kontur dras med mörk färg. Vanligtvis väljs färgen på konturen och fjädern beroende på kundens önskemål. Den här tekniken ser bra ut i alla åldrar. Det kommer på ett naturligt sätt att betona utseendet och konturen på dina läppar.

  3D-läppar tatueringsink:

  3D-läppar tatueringsmakeup kräver användning av flera nyanser . Permanentartisten uppnår 3D-volymeffekten genom att markera läpparnas kontur med ett mörkare pigment och hela ytan med ett lättare pigment. Denna teknik anses vara svår och kan ta upp till 3 timmar. På grund av den tredimensionella effekten är det möjligt att maskera olika estetiska brister, särskilt läppens asymmetri, felaktig kontur, otillräcklig eller överdriven fullständighet eller blekhet. Ibland tar det två sessioner för att utföra permanent läppmakeup med 3D-tekniken. Den första markerar läpparnas kontur och under den andra fylls hela ytan.

  Akvarell-läpparna:

  Aqvarelle-tekniken inom permanent makeup för läppar kräver ingen kontinuering och syftar till en vanlig förändring i läppens färg. Färgpigmentet av naturliga dämpade nyanser är skuggat över hela ytan på läpparna, vilket skapar en imitation av bländning, så det är ingen effekt av filtspetsläppar eller en ljus övergång.

  Aqvarellelips är en ny teknik som ger dig möjlighet att uppnå en smidig ton med en naturlig nyans som väljs av professionellt för din färgtyp exklusivt. Andra kanske tror att du använder en glans eller en något rosa balsam. Tekniken är lämplig för kvinnor i alla åldrar som vill markera bleka läppar med en mer saftig nyans.

  Areola Pigmentering

  Salong MG Beauty vill bjuda varje månad en kvinna på en gratis behandling under ett projekt som är riktat till kvinnor som har genomgått mastektomi. Syftet med detta projekt är att stärka allmänhetens medvetenhet samt att hjälpa de kvinnor som inte har ekonomiska möjligheter att utföra bröstvårtepigmentation. Bröstmikropigmentation är en behandling vars syfte är att rekonstruera bröstvårta och vårtgård. Under behandlingen målas en bröstvårta och därefter införs färgämnet i epidermis med hjälp av en nål. I det slutliga resultatet har man en illusion av ett bröst med naturlig bröstvårta. Effekten är synlig omedelbart, strax efter behandlingen är färgen kraftfull men gradvis dämpas den och efter 4 veckor ser vårtan väldigt naturlig ut. Behandlingen kan göras tidigast sex månader efter bröstrekonstruktion. Det bör även gå flera månader från att en kirurgisk vårtrekonstruktion genomförts till dess att en bröstvårtepigmentation kan genomföras. För att genomgå behandlingen krävs en läkarkonsultation.

  GENOM AREOLA MIKROREPIGMENTERING KAN MAN:

  • ”Skapa” önskad färg på vårtgården
  • Minimera fokus på ditt ärr
  • Återställa tidigare färg och form på vårtgården efter bröstrekonstrution
  • Areola rekonstruktion efter mastektomi

  Vårtgården pigmenteras cirkulär runt bröstvårtan. Vårtgården spelar en nyckelroll i det estetiska utseendet på ett bröst.
  Kirurgiska ingrepp på bröst  såsom bröstförstoring/ förminskning kan skapa ett ärr och kräver ett snitt på eller runt kanten av vårtgården. Vissa bröstoperationer skapar också ett vertikalt ärr genom den nedre delen av bröstet som kan förbättras genom ärr kamouflering.