De flesta frågor innan SMP

Vad är Scalp Micropigmentation?

Hårbotten Mikropigmentering (även känd som hårtatuering, hårpigmentering eller SMP för kort) är ett sätt att skapa ett realistiskt utseende av hårsäckar.

Är hår mikropigmentering permanent?

Hår Mikropigmentering betraktas som en permanent kosmetisk behandling. Även om resultaten är permanenta, kan de blekna något över tiden. För att behålla fullständiga resultat bör kunden komma pååterbesök varje 1 -2 år. 

Ser SMP riktigt ut?

SMP leder till väldigt realistiska resultat. Kunderna säger att även när de är nära i spegeln, kan de inte skilja varifrån deras riktiga hår slutar och pigmenteringen börjar.

Hur kommer det att se ut efter behandlingen?

Resultat blir redan synliga efter första behandlingen med hårmikropigmentering. Strax efter varje session kan huden på huvudet bli irriterad och röd. Så kan det bli mellan 24-48 timmar efter varje behandling. Under läkningsprocessen kommer hårbottenpigmentpunkterna bli mörkare. Detta är normalt, efter ca 4 veckor mjuknar pigmentet till önskad färg och naturlig storlek. Alla våra behandlingar inkluderar 3

sessioner. 

Måste jag raka huvudet innan behandling med hårmikropigmentering? 

I flesta fall, ja. För en vanlig SMP-behandling behöver du raka håret med hjälp av rakapparat eller rakhyvel. Vi rekommenderar den bästa längden att raka ditt hår till 0,5 mm eller kortare före din SMP-behandling för att se naturligt ut. 

Är hårmikropigmentering lämpligt för långt hår?

Hårmikropigmentering kan användas på långt hår för att håret skulle se tjockare ut. En förtjockande behandling fungerar som på ett rakat huvud genom att efterlikna hårfolliklarna, så att mindre hårbotten är synlig på gallringsområden. För att säkerställa ett naturligt resultat, ber vi dig att besöka oss så att vi kan bedöma läget personligen och i samråd. Om det inte finns tillräckligt med befintligt hår för att blandas med behandlingen, kan vi råda dig att raka.

Kommer hår Micropigmentation fungera med grått hår?

Ja. Micropigmentation fungerar bra på grått hår, när håret är rakat eller kort har den redan en grå ton, så det kommer inte att göra någon skillnad om ditt hår redan är grått eller ditt hår blir grått framöver.

Hur länge håller hårmikropigmentering?

Hårmikropigmentering är en permanent behandling men kan blekna till en lättare ton genom åren. Vanligtvis rekommenderar vi en touch-up session för att uppdatera behandlingen. Vanligtvis håller den mellan 3-6 år.

Jag har ärr efter en hårtransplantation, kan Scalp Micropigmentationanvändas för att kamouflera dem?

Ja, vi kan maskera alla former av ärr, Strip/Punch/FUE. Du kommer att kunna bära håret så kort som du vill.

Finns det någon garanti?

Ja, det finns 12 månaders garanti från din första session för fullständiga behandlingar, bara om några områden som behandlats inte är perfekta, är det bara att ringa oss och vi bokar in en kostnadsfri extra session. Ändringar i stil eller färg debiteras mot timpris.

Hur lång tid behöver jag mellan behandlingar?

Första sessionen: pågår oftast mellan 3-5 timmar beroende på komplexiteten av dina Micropigmenteringsbehov.

Andra sessionen: ungefär 4 veckor efter den första, oftast behövs det mellan 2-4 timmar. 

Tredje sessionen: Tre till fem veckor efter den andra, varar 1-3 timmar för att uppnå perfekta skuggan och hårlinjen inför perfekta resultat.

hgjh