Areola Pigmentering

Salong MG Beauty vill bjuda varje månad en kvinna på en gratis behandling under ett projekt som är riktat till kvinnor som har genomgått mastektomi. Syftet med detta projekt är att stärka allmänhetens medvetenhet samt att hjälpa de kvinnor som inte har ekonomiska möjligheter att utföra bröstvårtepigmentation. Bröstmikropigmentation är en behandling vars syfte är att rekonstruera bröstvårta och vårtgård. Under behandlingen målas en bröstvårta och därefter införs färgämnet i epidermis med hjälp av en nål. I det slutliga resultatet har man en illusion av ett bröst med naturlig bröstvårta. Effekten är synlig omedelbart, strax efter behandlingen är färgen kraftfull men gradvis dämpas den och efter 4 veckor ser vårtan väldigt naturlig ut. Behandlingen kan göras tidigast sex månader efter bröstrekonstruktion. Det bör även gå flera månader från att en kirurgisk vårtrekonstruktion genomförts till dess att en bröstvårtepigmentation kan genomföras. För att genomgå behandlingen krävs en läkarkonsultation.

GENOM AREOLA MIKROREPIGMENTERING KAN MAN:

  • ”Skapa” önskad färg på vårtgården
  • Minimera fokus på ditt ärr
  • Återställa tidigare färg och form på vårtgården efter bröstrekonstrution
  • Areola rekonstruktion efter mastektomi

Vårtgården pigmenteras cirkulär runt bröstvårtan. Vårtgården spelar en nyckelroll i det estetiska utseendet på ett bröst.
Kirurgiska ingrepp på bröst  såsom bröstförstoring/ förminskning kan skapa ett ärr och kräver ett snitt på eller runt kanten av vårtgården. Vissa bröstoperationer skapar också ett vertikalt ärr genom den nedre delen av bröstet som kan förbättras genom ärr kamouflering.

hgjh